afdrukken

Compost en verhakseld snoeihout te koop

Compost

Compost is erg nuttig. Door het inwerken van compost neemt de hoeveelheid organisch materiaal in de bodem toe. En die aanbreng van organische stof verbetert de waterhuishouding en de structuur van de bodem. Zandgronden drogen minder vlug uit en de zwaardere gronden leem, klei draineren beter het overtollige water. De grond krijgt tevens een basisbemesting. Door toediening van compost wordt zowel de fysische, de chemische als de biologische bodemvruchtbaarheid verbeterd. De bodem wordt verrijkt met extra fosfor, kalium, magnesium en sporenelementen. En die voedingsstoffen blijven gedurende meerdere jaren ter beschikking van de planten. Enkel compost beschikt over deze eigenschap. Dit leidt ook tot correctie van de zuurtegraad en tot een stimulatie van het microbieel leven. Zo wordt het eco-systeem in uw tuin op een natuurlijke wijze aangevuld. Dat de compost van uitstekende kwaliteit is, getuigt het Vlaco-label.

Heb je niet voldoende compost van je eigen composteersysteem, dan kan je dit aanvullen met Vlaco-kwaliteitsgelabelde compost.

Zelf afhalen: 
Vlaco-kwaliteitsgelabelde compost kan je afhalen bij de composteringsinstallatie van de intercommunale VERKO, Bevrijdingslaan 201 in Dendermonde, T. 052 25 18 15. De prijs hiervoor bedraagt 2,50 EUR/ton + 6 % BTW (korrelgrootte 0-17 mm) of 5 EUR/ton + 6 % BTW (korrelgrootte 0-10 mm).
Gelieve voor het zelf afhalen telefonisch via 052 25 18 15 de beschikbare voorraad na te vragen. 

Compost geleverd:
Hoeveelheden vanaf 4 ton (= +/- 6 m³) kunnen door IDM aan huis geleverd worden. Bestel dit dan rechtstreeks bij IDM op het nummer 09 298 21 10 of doe je bestelling via het E-loket. De prijs hiervoor bedraagt 10 EUR/ton + transportkosten (excl. 21 % BTW).

Transportkosten voor leveringen aan huis door IDM: 
De extra kosten voor dit transport bedragen 40 EUR per rit (excl. 21 % BTW).

Verhakseld snoeihout (! momenteel niet verkrijgbaar bij IDM door de Corona-crisis) 

Verhakseld snoeihout is ideaal materiaal om te gebruiken als mulchlaag in de tuin, een uitstekende bodemafdekker die de groei van onkruid kan beperken. Het is ook heel nuttig als structuurmateriaal in je composteersysteem.

Structuurmateriaal in het composteersysteem:
Een zak verhakseld snoeihout hiervoor kan van april tot oktober gratis bekomen worden in het recyclagepark zolang de voorraad strekt. 
Bij de opstart van een compostvat kan je ook gebruik maken van een laag fijne takjes en/of stro als alternatief. Is het compostmateriaal te nat dan kunnen ook droge bladeren een oplossing bieden.

Grotere hoeveelheid nodig?
Dan is de aanschaf van een eigen hakselaar misschien het overwegen waard. Een andere optie is dat je hiervoor materiaal aankoopt. Dit kan bij onze collega-intercommunale VERKO, Bevrijdingslaan 201, Dendermonde, T. 052 25 18 15:

- Boomschors (afkomstig van de fijnspar, gemalen en gezeefd en verkrijgbaar in twee types (10- 20 mm en 40-60 mm). 
Kostprijs: 34 €/m³ excl. 6 % BTW (onder voorbehoud van prijswijziging)

Best op voorhand contact opnemen om de voorraad te checken.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167