afdrukken

Fiets proper

Nog al te vaak zwerft vuil langs fietsroutes en -paden

Banner van de actie Fiets ProperHet vervuilde landschap ergert niet alleen veel fietsers, maar het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Een ontspannende fietstocht in de vrije natuur eindigt zo misschien wel met een lekke band en een valpartij met geschaafde knieën.

Zowel de sportieve als de recreatieve fietsers kunnen een versnelling hoger schakelen om hun perfect afvalvrije fietsroute te bekomen. Verenigingen van sportieve fietsers en organisatoren van fietstochten kunnen inspelen op de campagne ‘Fiets proper! Maak er je hobby van.’ door in eigen vereniging de problematiek rond zwerfvuil aan te kaarten : een eigen rit zwerfvuilvrij te maken, een afvalambassadeur aan te stellen, drinkbussen te promoten, vuilnisrecipiënten in te zetten of bvb. een afvalslogan op de controlekaarten te voorzien.

IDM geeft je graag een duwtje in de goede richting. Beachvlaggen, spandoeken, affiches, aanwijzingspijltjes, … kunnen gratis ontleend worden:

BEACHVLAGGEN : zet de beachvlaggen op een opvallende plaats langs je parcours.

AFFICHES : kaart je zwerfvuilvrije toerrit aan en smuk je clublokaal of -cafe op met kleurrijke affiches.

BEWEGWIJZERING : ben je op zoek naar bewegwijzering voor je toerrit, dan beschikt IDM over pijltjes die je kan gebruiken om je route uit te stippelen. Vraag dit wel tijdig aan (maximum 700).

SPANDDOEKEN : een echte blikvanger voor elk evenement is het spandoek met het zwerfvuillogo dat je demonstratief kan opstellen. De perfecte aanmoediging om het afval in de vuilbak te deponeren (maximum 2).

HERBRUIKBARE BEKERS : na een deugddoende fietstocht is het een must om de kelen te smeren. Bedeel je drank in bekers, dan kan je bij IDM gratis herbruikbare bekers ontlenen. Meer info op het nr. 09 340 60 32.

AFVALCONTAINERS : voorzie op stopplaatsen voldoende afvalcontainers waarin er correct kan worden gesorteerd.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167