afdrukken

Minder papier

Stickers "geen reclamedrukwerk"

anti-reclamesticker op brievenbusEen flink deel van het oud papier dat je voor de inzameling buiten zet, had je eigenlijk helemaal niet gevraagd. Het zijn regionale krantjes en reclamefolders die ’zomaar‘ in je brievenbus zijn beland en voor een hoop papierverspilling zorgen.

Om die verspilling aan te pakken werd er een Vlaamse sticker-actie op touw gezet. Je kan hier een gratis sticker bestellen die je op je brievenbus kan plakken om ongewenste post te vermijden.
Er bestaan twee versies van de sticker: de ene laat noch regionale pers, noch reclamefolders toe, de andere kan gebruikt worden als de regionale pers wel gewenst is.

De Robinsonlijst :
Wil je ook het geadresseerd reclame-drukwerk vermijden, laat jezelf dan registreren in het Robinsonbestand. Marketingbedrijven die aangesloten zijn bij het Marketing Verbond zullen je naam dan niet meer selecteren voor hun reclameboodschappen.
Robinsonbestand: Belgisch Direct Marketing Verbond, Buro & Design Center, www.robinson.be Heizel Esplanade B46, 1020 Brussel, T. 02 477 17 97.

Ook de telefoonboeken hebben heel wat van hun glorie verloren sinds het digitale tijdperk zijn intrede deed. Ben jij ook één van die velen die zonder kan, schrijf je dan uit op www.1207.be en krijg geen telefoonboek meer in de bus.

En waarom de achterkant van een blad niet gebruiken als kladpapier voor bv. boodschappenlijstjes, tekenpapier, notities, ...

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167