afdrukken

IDM heropent recyclageparken nog niet - veiligheid personeel en bezoekers prioritair - huis-aan-huisophaling blijft gegarandeerd - grofvuilophaling op afspraak opnieuw geopend  

RP gesloten Corona
De IDM-parkwachters werden, na de officiële sluiting van de recyclageparken op dinsdag 17 maart, mee ingeschakeld in de ophaaldienst. Mede daardoor zijn we erin geslaagd om de afgelopen 2,5 weken de ophaling aan huis van alle afvalfracties te garanderen. Als we de afvalcijfers vergelijken met dezelfde periode vorig jaar dan haalden we de voorbije 2,5 weken, dankzij de tomeloze inzet van ons personeel en de inzet van alle beschikbare ophaalwagens, zelfs bijna 50% extra GFT op en meer dan 7% meer restafval (o.a. via de extra zakken-service). IDM zet zo dus 100% in op de prioritaire dienstverlening aan huis. We beseffen immers dat burgers nu aan het klussen gaan en dus met heel wat meer afval zitten. Op deze manier komen we tegemoet aan de vraag naar ophaling van de meest dringende afvalstromen.

Daarnaast zullen we ook de grofvuilophaling aan huis – na afspraak - opnieuw opstarten. Vanaf donderdag 2 april kunnen opnieuw afspraken ingepland worden, via het nummer 09/298.21.10. Afspraken worden afgewerkt, volgens de beschikbare planning en capaciteit. Voor de praktische uitvoering doet IDM een aantal bijsturingen om de social distancing te garanderen, maar grotendeels worden dezelfde richtlijnen gevolgd. Meer info over de grofvuilophaling aan huis vind je op de IDM-website www.idm.be/grofvuil

We zullen nu bekijken hoe we een heropening van de recyclageparken op een grondige manier kunnen voorbereiden. We verwachten immers een toeloop van bezoekers op onze parken. Deze aanvoer naar de parken dient gestroomlijnd te gebeuren. Bovendien moet er voldoende rekening kunnen gehouden worden met de social distancing, wanneer lange wachtrijen kunnen ontstaan door de beperking van bezoekers. Ook moet de afvoer van de ingezamelde stromen naar de verwerkers kunnen gegarandeerd worden. Om personeel én bezoekers te beschermen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus is een grondige voorbereiding én de inzet van voldoende manschappen dus een absolute voorwaarde. We hopen hiervoor op het nodige begrip.

Uiteraard zullen wij ten gepaste tijde communiceren wanneer de IDM-recyclageparken opnieuw openen. Volg www.idm.be en onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de meest recente updates. 

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167