afdrukken

Animaties

Wat is er aan de hand in VIESVUILLAND?
animatie over afval voor kleuters

In een sprookjesachtige context – de prinses van Viesvuilland vraagt de kleuters mee te helpen om haar land terug schoon te maken en het afvalprobleem samen met haar op te lossen – leren kleuters sorteren. Ze krijgen elk een stuk afval en moeten het in de juiste vuilnisbak werpen nadat ze een aantal hindernissen hebben overwonnen.

Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is een slimme zet voor uw school. Spelenderwijs maken kleuters (1° tot 3° kleuterklas) en jonge kinderen (1° en 2° leerjaar) kennis met afval vermijden, sorteren en recycleren en leren ze inzien waarom dat belangrijk is. Ervaren educatieve medewerkers van de vzw GoodPlanet leiden alles in goede banen.
Het afvalprobleem wordt benaderd vanuit de leefwereld van kleuters.
Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is met andere woorden een animatie op maat van de kleinsten en is bovendien volledig gratis.

Meer info vind je via deze link of bij Tjen Hillaert, IDM, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.

LABO – vorming voor het basisonderwijs

Leren Afval Beheren Op school (LABO) is een interactieve vorming voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Ze maken kennis met alle facetten van het sorteerproces. Ze krijgen ook praktische tips die ze meteen op school en thuis kunnen toepassen.

Waarom is LABO een slimme zet voor uw school? Het zet uw school op weg naar een goed afvalbeheer en legt de nadruk op preventie, hergebruik, sortering en recyclage van afval. LABO sluit volledig aan bij de eindtermen.
LABO duurt niet langer dan een halve dag, maar brengt de kinderen kennis bij die een heel leven meegaat. LABO is volledig gratis.

Meer info vind je via deze link of bij Tjen Hillaert, IDM, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.

Da‘s proper! – workshop voor secundair onderwijs

Da‘s proper! is een educatieve workshop over afvalbeheer voor leerlingen uit 3° jaar tot en met het 7° jaar van het secundair onderwijs. Da‘s proper! behandelt uiteenlopende onderwerpen zoals sorteerregels, recyclage, preventie, hergebruik, zwerfvuil, sociale economie, duurzame ontwikkeling en wetgeving.

Via een quiz, rollenspel of debat steken de leerlingen iets op over de uiteenlopende aspecten van afval. Leuk en leerrijk!

Meer info vind je via deze link of bij Tjen Hillaert, IDM, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167