afdrukken

Scholenproject 'Proper Nest'   NIEUW!

Bouw samen met Nestor aan een proper nest en verklein de afvalberg


Al sinds het schooljaar 2003-2004 werkt IDM samen met de scholen om het afval binnen de schoolmuren in te perken en jongeren bewust te maken van hun eigen impact hierop. Dagelijks leveren heel wat leerkrachten én leerlingen inspanningen hiervoor. En daar zijn we heel blij om.
Omdat de tijd niet blijft stilstaan, willen wij het de scholen vanaf dit jaar wat makkelijker maken. De basis van onze samenwerking blijft bestaan, maar alles steekt nu in een digitaal jasje.
Met www.propernest.be wordt het aangenamer werken voor ons én voor de scholen.


Wat verandert er?

Het scholencharter is nu een digitaal engagement voor de volgende 5 jaar. Net als vroeger aanvaardt de school eerst een aantal 'evidente' basisinspanningen. Daarna kiest de school uit een aantal gerichte actiepunten. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen acties en inbreng.

Uiteindelijk kies je als school minstens 5 actiepunten. Dit zijn de 'takken' waarmee een eigen Proper Nest wordt gebouwd. Wie op het einde van het schooljaar aan een mooi nest heeft gebouwd, zal beloond worden. 


Op lange termijn

Wie zich gedurende 5 schooljaren engageert, wordt op het einde van de rit extra beloond. Maar die beloning houden we nog even geheim.


Wat nu?

Alle scholen binnen het IDM-gebied ontvingen midden september 2018 een verrassingsaankondiging van ons nieuw scholenproject 'Proper Nest', nl. een laagstam fruitboom, samen met een uitnodiging om samen met ons aan een Proper nest te bouwen.
Voor de ouders, grootouders, ... die de 'bouw' van hun school willen volgen is er een aparte website beschikbaar: www.propernest.be. Kom geregeld eens langs om de bouw van het nest niet te missen!

Voor meer info over ons scholenproject 'Proper Nest' neem je contact op met IDM: propernest@idm.be of 09 340 60 37.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167