afdrukken

Zelf een zwerfvuilactie organiseren ?

Voorkomen van zwerfvuil in de schoolomgeving.
Enkel voor de IDM-gemeenten: Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate.


Een van de extra aandachtspunten in ons scholenproject 'Proper Nest' is het ‘voorkomen van zwerfvuil in de schoolomgeving’. Uiteraard hou je als school van een mooie schoolomgeving. Indien je de schoolterreinen en de schoolomgeving een extra opknapbeurt wenst te geven, kan je steeds rekenen op de steun van IDM om het nodige materiaal gratis te ontlenen:

  • beschermende handschoenen
  • fluovestjes
  • afvalzakken
  • PMD-zakken
  • grijptangen

Daarnaast kunnen wij de school ook een lessenpakket aanbieden. Dit lessenpakket is flexibel naar verschillende leeftijden toe en bevat een leuk kortverhaal, met Commissaris Woeste in de hoofdrol. Het is zo uitgewerkt dat het kan voorafgaan aan een zwerfvuilactie in de schoolomgeving.

Voor wie animatie wenst tijdens de zwerfvuilactiviteiten hebben wij 2 ’zwerfvuilfiguren‘ in bruikleen: een drankblikje en een appelklokhuis.

Vul hier het online aanvraagformulier in via ons E-loket.

Meer info: Tjen Hillaert, IDM, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.Let op: Denk er bij de organisatie van een dergelijke opruimactie steeds aan om ervoor te zorgen dat deelnemers verzekerd zijn. IDM kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele ongevallen.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167