afdrukken

Interactieve afvaltentoonstelling in het NIEUW!

Een bezoek waard!

Een activiteit anders dan de andere: alle jeugdverenigingen uit het werkingsgebied van IDM kunnen op aanvraag gratis de interactieve tentoonstelling op de 5de van de verbrandingsoven bezoeken. Deze tentoonstelling is opgebouwd volgens de ladder van Lansink: de 5 treden (voorkomen, hergebruik, recycleren, verbranden en storten van afval) worden audiovisueel gepresenteerd op een didactisch verantwoorde manier.

Sinds februari 2015 is de tentoonstelling volledig vernieuwd. Het afvalbeleid is continue in beweging: steeds meer afvalfracties worden gesorteerd en gerecycleerd en ook de sorteerregels worden regelmatig bijgestuurd. Een vernieuwing van onze tentoonstelling drong zich dus op.
Onder begeleiding van onze gids maken jullie kennis met IDM (wat is IDM, wat doet IDM, …), bekijken jullie een filmpje rond afval voorkomen en sorteren, zetten jullie jullie kennis om in praktijk en sorteren jullie afval in de diverse fracties, … Wij beschikken ook over invulbladen aangepast aan de leeftijd van de leden.
Om alles nog aantrekkelijker te maken, gebruiken we ook tablets. Gadgets die in het huidige leven van jongeren, maar meer en meer ook van volwassenen, niet meer weg te denken zijn. Na het inscannen van de QR-codes op de panelen, krijgen de bezoekers extra informatie, leuke filmpjes en weetjes mee.
Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur, maar kan op vraag aangepast worden

Dit bezoek is gratis voor (jeugd)verenigingen binnen het IDM-werkingsgebied. Verenigingen van buiten ons werkingsgebied betalen voor een bezoek 100 EUR (excl. BTW) per groep (max. 25 pers; bezoek duurt ong. 2 u). Verenigingen van binnen het IDM-werkingsgebied hebben voorrang op verenigingen van buiten ons werkingsgebied.
Wil je met je (jeugd)vereniging deze tentoonstelling bezoeken (minimum 15 deelnemers) of wens je meer info hierover? Vul hier online het aanvraagformulier in of neem contact op met IDM, Tjen Hillaert, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; of Tjen Hillaert, T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167