afdrukken

5 IDM-gemeenten tekenen charter voor drinKraantjeswater

Boegbeeld Herman Verbruggen ontvangt vertegenwoordigers


Onder het toeziend oog van drinKraantjeswater-boegbeeld Herman Verbruggen hebben Lokeren, Lochristi, Moerbeke, Wachtebeke en Zelzate donderdag 26 april het charter van drinKraantjeswater ondertekend.

Hiermee engageren de gemeenten zich o.a. om in de gemeentelijke gebouwen enkel kraantjeswater te schenken als niet-bruisend water, verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkflessen, het gebruik van drinkbekers (of een alternatief) te stimuleren en het drinken van kraantjeswater zoveel mogelijk te promoten bij medewerkers, inwoners, scholen, lokale bedrijven en verenigingen. De gemeenten kiezen hiermee resoluut voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid.

drinKraantjeswater is een project van De Watergroep en de afvalintercommunales Limburg.net en IDM. IDM trad twee jaar geleden al toe en stimuleerde haar gemeenten hetzelfde te doen. Bij IDM tanken de ophalers elke ochtend kraantjeswater in hun hervulbare drinkfles, ook het administratieve personeel doet mee en tijdens vergaderingen wordt enkel nog kraantjeswater geschonken.


Gemeenten drinkraantjeswater

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - F. 09 337 07 28 - BE 0214.014.167