afdrukken

Eco-efficiëntiescan voor bedrijven

Meer doen met minder

Eco-efficiëntiescanDe Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) ontwikkelde een webmodule voor Vlaamse kmo‘s. Met die toepassing kunnen bedrijven online hun eco-efficiëntiemogelijkheden opsporen.

Eco-efficiënt ondernemen betekent ’meer doen met minder‘. Meer winst en minder bedrijfskosten door op een slimme manier milieumaatregelen te nemen. Dat gaat van een doordacht afvalbeheer, over energieaanpassingen en ketensamenwerking, tot verbeteringen op het vlak van productontwikkeling en door de toepassing van ecodesign.

De OVAM subsidieerde afgelopen jaren meer dan 1000 kmo‘s die eco-efficiënter wilden ondernemen. Veel ondernemingen waren tevreden over de systematische en gestructureerde aanpak van de eco-efficiëntiescan. Aangezien na de afronding van het subsidieprogramma bleek dat 80% van de uitgevoerde maatregelen ook in andere kmo‘s van toepassing is, besliste de OVAM om een webmodule te creëren voor alle Vlaamse kmo‘s.

In de onlinetoepassing kan een bedrijf met een paar muisklikken zelf zijn eco-efficiëntieopportuniteiten opsporen. De toepassing is zowel geschikt voor productie- als voor dienstenbedrijven. De module genereert een rapport op maat van het bedrijf en somt alle gekozen maatregelen op. Dat rapport dient als vertrekpunt om eco-efficiëntie in de bedrijfsvoering op te nemen.

Je vindt de scanwebmodule door te surfen naar www.ovam.be/eco-efficientiescan.

Onder begeleiding een eco-efficiëntiescan uitvoeren
Bedrijven die onder begeleiding een eco-efficiëntiescan willen uitvoeren, kunnen vanaf nu terecht bij de accountmanager Milieu van het Agentschap Ondernemen in hun provincie. Op basis van een gesprek en een bezoek aan het bedrijf worden voorbeelden van concrete maatregelen op maat aangereikt: www.vlao.be. Bedrijven die een eco-efficiëntiescan uitvoeren, hebben recht op een subsidiebonus in het kader van de vernieuwde ecologiepremie.


Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167