afdrukken

Aparte ophaalrondes voor Papier en Karton

Belangrijk om je afvalkalender te checken!

Kalender 2020Vanaf 1 januari zijn er aparte ophaalrondes voor het Papier en Karton. Voor de meeste straten betekent dit dat Papier en Karton op een andere dag wordt opgehaald dan voorheen. 

We roepen daarom op om zeker je straat op te zoeken in de stratenlijst die je terugvindt in de afvalkalender op pagina 2 en 3.

We merken op dat heel wat mensen gewoontegetrouw het Papier en Karton buiten zetten op hun ronde van voorheen, wat dus niet correct is. De ophaaldag voor Papier en Karton wordt vanaf nu aangeduid met een letter (behalve in Moerbeke en Wachtebeke). De andere afvalfracties (Restafval, GFT, Snoeihout en Kerstbomen) volgen zoals voorheen de rondes aangegeven met een cijfer. 

Bleef jouw Papier en Karton staan? Check dan zeker de kalender voor de juiste ophaaldag en neem het terug binnen tot het jouw beurt is.

De ophaling gemist? Dan is er steeds de mogelijkheid om Papier en Karton naar het recyclagepark te brengen.

Tijdelijk ook problemen met de Recycle!app

Een handige tool om geen afvalophaling te missen is de Recycle!app. Jammer genoeg heeft deze ook te kampen met problemen ten gevolge van de aparte ophaalrondes van Papier en Karton. Je kan de app op dit moment zeker gebruiken voor alle ophalingen, enkel deze van Papier en Karton zijn nog niet zichtbaar. De App is een ontwikkeling en verantwoordelijkheid van Fost Plus, zij doen hun uiterste best om dit zo snel mogelijk op te lossen. IDM zal op haar website en facebookpagina communiceren wanneer dit in orde is. Ga dus regelmatig even checken, volg de facebookpagina van IDM en check zelf regelmatig even de app, maar gebruik in afwachting zeker de papieren kalender.
 
Heb je toch nog vragen over de afvalkalender of is er iets niet duidelijk dan kan je IDM contacteren via communicatie@idm.be of op het nr. 09 298 21 10.Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167