afdrukken

Kringloopdemonstraties buiten de recyclageparken

De kringloopkrachten-compostmeesters maken gebruik van diverse kanalen om hun promotie te voeren. Vooreerst zijn er de demoplaatsen in de diverse recyclageparken. Elk gemeentelijk recyclagepark heeft een vaste demoplaats waar de kringloopkrachten tijdens het compostseizoen (van april tot oktober) maandelijks een kringloopdemo geven rond een bepaald thema (uitgezonderd in Lochristi en Lokeren). Op deze demoplaatsen kan je kennismaken met diverse composteersystemen en kringlooptechnieken. In Wachtebeke is er geen recyclagepark, maar daar beschikken onze kringloopkrachten over een vaste kringlooptuin: 't Kringhofke. Deze is gelegen op de terreinen van de basisschool Sint-Laurens, Dr. J. Persynplein 6. Volg de activiteiten van 't Kringhofke via hun Facebookpagina.Daarnaast zijn er de diverse kringloopdemonstraties buiten de recyclageparken, zoals plantenmarkten en -beurzen, Tuindagen, weekmarkten, opentuindagen, opendeurdagen scholen, ...

Wist je dat de kringloopkrachten van de IDM-gemeenten jaarlijks meer dan 60 activiteiten organiseren? Er is er dus zeker een bij jou in de buurt.
Kom vrijblijvend eens langs en laat je overtuigen van de vele voordelen van het thuiscomposteren en kringlooptuinieren.

Geregeld organiseren onze kringloopkrachten demo's en activiteiten buiten de recyclageparken. Na onze startvergadering, voorjaar 2020, vind je hier alle data en locaties.

LOCHRISTI


LOKEREN


MOERBEKE


WACHTEBEKE
Zaterdag 14 maart
: demo ‘hoe start ik een compostvat of -bak op; wanneer en hoe zet je compost om’.
Opgelet, nieuwe uren: van 14 u. tot 16 u. (i.p.v. 10 u. tot 12 u.)! Iedereen is van harte welkom in de demotuin ’t Kringhofke (schoolterreinen basisschool Sint-Laurens; ingang langs Kerkstraat tussen nr 43 en 45).
Je kan er ook terecht met je vragen over composteren en kringlooptuinieren.

ZELE


ZELZATE

Interesse?

Ben je al thuiscomposteerder, maar wil je je nog verder verdiepen in de materie van het composteren en kringlooptuinieren en wil je je kennis delen met geïnteresseerden? Dan is de kringloopwerking wellicht iets voor jou.
Neem dan vrijblijvend contact op met de IDM-medewerker thuiscomposteren en kringlooptuinieren Tjen Hillaert, Zelebaan 42, 9160 Lokeren; T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be.

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167