afdrukken

Nieuw vanaf 2020

Een nieuw jaar is meestal ook de start van een aantal bijsturingen. De 2 belangrijkste zijn de afschaffing van PMD en Plastic Folies in de recyclageparken en de wijziging in de ophaalrondes voor Papier en Karton. Ook wijzigingen sommige straten van ophaalronde voor de gewone ophalingen. Je checkt dus best even grondig de stratenlijst in je kalender.

Folies & PMD niet meer aanvaard op recyclageparken!

plastic folies RP Vanaf 1 januari kan je op het recyclagepark niet meer terecht met je PMD-afval. Je kan deze dan nog enkel kwijt via de twee wekelijkse huis-aan-huisinzameling. Plastic Folies horen sinds de invoering van de nieuwe blauwe zak ook thuis in de PMD-zak. De container voor Plastic Folies wordt daarom ook in de recyclageparken afgeschaft (met uitzondering van deze in de gemeente Zele).

Vanaf 1 januari worden de ophaalrondes voor papier en karton aangeduid met een letter (niet in Moerbeke en Wachtebeke)

Lammertyn IDM heeft een eigen ophaaldienst, die instaat voor de ophalingen huis-aan-huis. Enkel voor Papier en Karton werken we samen met een firma in onderaanneming. Voortaan is dat de firma Lammertyn.net.
 
Dat zorgt ervoor dat de Papier en Karton-routes op een iets andere manier worden ingedeeld dan voorheen. Daardoor kan het zijn dat je oud papier niet meer samen met de andere fracties wordt opgehaald.  
 
De rondes voor P&K worden vanaf nu aangeduid met een letter (behalve in Moerbeke en Wachtebeke). Zoek welke letter overeenkomt met jouw straat, in de stratenlijst vooraan, in de afvalkalender. Het papier en karton wordt vanaf nu systematisch opgehaald om de 4 weken (en niet 1x/maand zoals voorheen) Hierdoor is er 1 extra ophaling per jaar. Voor de ophaling van de andere afvalfracties blijf je het cijfer volgen, zoals je gewoon was. In sommige gemeenten zijn er straten die ook van gewone ophaaldag wisselen, check dus zeker even goed de stratenlijst.

Wil je zeker geen ophaling missen ?

Download dan de gratis Recycle!-app en krijg op een zelfgekozen moment een herinnering wanneer je afval moet buiten zetten.

Ook in 2020 gaan we er weer vollen bak voor!

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167