afdrukken

TEN AFVAL!

Jeugdbewegingen volle bak voor recyclage

TenAfvalSterAl enkele jaren kunnen jeugdbewegingen actief meewerken aan afvalbeheer. Heel wat groepen zijn al op de kar gesprongen en genieten van gratis afvalbakken en het bijbehorende sensibilisatie- en spelmateriaal. Door afval correct te sorteren geef je het een nieuw leven als slaapzak, fiets, landkaart of fleece trui!

Grijp nu je kans en vraag je gratis ‘Ten afval!'-materiaal aan.Met ‘Ten afval!’ kan je gratis sorteermateriaal met bijhorende stickers voor je lokalen ontvangen: een PMD-container (120l) en papierbakken (1 papierbak 30l per 20 leden). Je krijgt nog een handige infobrochure en een set toffe posters om op te hangen in je lokaal.

Voor meer info over 'Ten Afval!' en bestellen van het gratis materiaal, neem je contact op met IDM, Tjen Hillaert, Zelebaan 42, 9160 Lokeren of T. 09 340 60 37 of tjen.hillaert@idm.be


Papierbak

PMDContainer

Spelpakket
Wil je spelenderwijs alles te weten komen over correct sorteren en het nut van recycleren? Speel dan zelf het 'Ten Afval!'-groepsspel of een van de vele leuke spelletjes uit de spelcontainer.

Het groepsspel.
Alle spelers starten het spel als een stuk verpakkingsafval. Ze worden gesorteerd in teams van plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons, glas en papier-karton. Elk team probeert zichzelf tot een nieuw product te recycleren. De weg daarheen ligt vol onverwachte opdrachten en uitdagingen.
Spelenderwijs ontdek je hoe je verpakkingsafval sorteert en wat er met het gesorteerde afval gebeurt.

Geïnteresseerd? Het groepsspel kan je hier downloaden.


De spelcontainer.
De 'spelcontainer' is een map die een mix bevat van kleine en grote spelen en activiteiten. Gesorteerd volgens leeftijd en allemaal met afval in de hoofdrol.

De spelcontainer kan je hier downloaden

Wij doen mee!

In samenwerking met je intercommunale IDM en de koepel van je jeugdbeweging.

* Ontwikkeld i.s.m. het Centrum Informatieve Spelen (C.I.S.)

AfficheVanPMDInDeBakNaarZZZInJeSlaapzak

AfficheGemaaktVanPulpDasGeenFictie

AfficheVlugEenFleeceWantIkBevries

AfficheWeLove(Re)Cycling

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167