afdrukken

Kies voor een mulchmaaier - gebruik je grasmaaisel als muchlaag in de borders van je tuin - doe aan thuiscomposteren of laat het gras voor één keer wat langer worden!


De eerste zonnestralen 🌞 doen heel wat mensen de tuin induiken. Maar .. wat doe je met je gras nu je niet op het recyclagepark terechtkan?

👉 Gras kan je, zoals steeds, meegeven met het gft-afval (groene bak) maar we vragen om hier niet in te overdrijven. Al dat grasmaaisel zorgt voor extra zware containers en bemoeilijkt de ophaling.

👉 Start met thuiscomposteren. Ook in deze periode gaat IDM door met het leveren van composvaten -en bakken aan huis ✅ rekening houdend met de geldende social distancingmaatregelen, uiteraard. Je kan je compostvat of -bak aanvragen via onze website: https://www.idm.be/bestel-je-composteersysteem.html Enkel nadat we het overgeschreven bedrag ontvangen hebben, kunnen we een thuislevering inplannen 👍 Je compostvat of -bak afhalen bij IDM kan tot nader order niet meer. 

👉 Een andere tip ... Sam Gooris zong het al ... Laat dat gras maar groeien. Voor even kan dat geen kwaad 😉

✅ Maar je kan ook kiezen voor mulchmaaien, je gras als mulchlaag gebruiken voor je borders in de tuin of je kippen een handvol grasmaaisel geven om in rond te hossen. Je leest er meer over op de website van Vlaco vzw via deze link: https://bit.ly/3bvIT2r

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - BE 0214.014.167