afdrukken

Hoffelijkheidscampagne: "Week van de afvalophaler"

Elkaar begrijpen = elkaar respecteren

IDM roept, in samenwerking met de VVSG, de week van 21 tot en met 25 november uit tot "Week van de afvalophaler". In aanloop naar deze week en tijdens deze week roepen we mensen op om de afvalophaler én de parkwachters eens extra te bedanken of in de bloemetjes te zetten.Week van de afvalophaler

Waarom? 
Elke dag gaan bij IDM meer dan 50 afvalophalers en chauffeurs op pad om jouw afval in te zamelen. Ze trotseren hiervoor de weersomstandigheden én het drukke verkeer. Onze ophaalwagens en de ophalers zelf zijn met heel wat middelen uitgerust om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Toch hebben ze hun veiligheid niet volledig in handen. 

Uit een steekproef bij afvalinzamelaars in 2014 blijkt dat elke ophaler gemiddeld één keer per dag één geval van verkeersagressie ervaart, gaande van wild voorbijrazen tot fysiek en verbaal geweld. Dat betekent dat er dagelijks tussen 600 en 1.500 incidenten zijn. Dat alles is niet zonder gevaar voor de afvalophalers. 

Als we ons met z’n allen wat meer kunnen inleven in het beroep van afvalophaler of parkwachter, dan kunnen we elkaar beter begrijpen. Begrip is nu eenmaal de basis voor respect. 

Bedankingsmoment  
In het kader van deze hoffelijkheidscampagne organiseert IDM op maandag 21 november een bedankingsmoment voor haar personeel. Hou onze facebookpagina in het oog voor meer informatie. 

Ervaringsdag 
Als afsluiter van de campagneweek steken de leden van het directiecomité van IDM de handen uit de mouwen. Zij nemen op vrijdag 25 november de job van afvalophaler of recyclageparkwachter over en ervaren zo wat het is om de weersomstandigheden en het drukke verkeer te trotseren. Zich inleven in het beroep van afvalophaler of parkwachter zorgt voor nog meer begrip en dat is nu eenmaal de basis voor respect.

Toon je appreciatie en kleef de sticker!

Sticker appreciatieDe campagne zal opvallen, want naast de televisiespot zullen de campagnebeelden ook zichtbaar zijn op onze ophaalwagens en via affiches in de recyclageparken en in gemeentehuizen. 

Via verschillende tijdschriften werden ook stickervellen verspreid met appreciatiestickers. Ook aan bezoekers van onze recyclageparken worden de stickers uitgedeeld. 

Kleef deze stickers op je afvalbak en laat zien dat je het harde werk van onze ophalers duidelijk smaakt. Zo tover je ook bij hen een extra lach op hun gezicht. 

We danken jullie alvast voor dit attent gebaar! 
Geen stickervel kunnen bemachtigen? Vraag er eentje via communicatie@idm.be

Bedankingsmomenten ophalers en parkwachters 

Aan het begin van de week werden onze ophalers en parkwachters bedankt door de directie. Voor de ophalers werden hotdogs gebakken en werd een taart aangesneden met campagnebeeld. Een dag later werd ook op de recyclageparken een taartje met campagnebeeld afgeleverd om onze parkwachters te bedanken voor hun inzet. 

Afspelen |  Pauzeren |  Stop |  Geluid aan/uit |  Stel volume in |  Spring naar seconde Flash: Bedankingsmomenten ophalers en parkwachters
Installeer de nieuwste Flash speler.

Bedankingstaart Lochristi

Bedankingstaart Zele

Bedankingstaart Zelzate

Afvalophalers verdienen respect

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Proclaimer - info@idm.be - Proclaimer
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - F. 09 337 07 28 - BE 0214.014.167