afdrukken

Ook afvalophalers in topvorm hebben hun grenzen. Heb respect en bied je afval correct aan! 

Container juist aanbiedenDankzij de dagelijkse inspanningen van onze afvalophalers en recyclageparkwachters raken inwoners op een eenvoudige manier hun afval kwijt.

Ophalers stappen dagelijks meer dan 10 kilometer en heffen ook meerdere tonnen afval. Om het hen zo makkelijk mogelijk te maken, roepen IDM en de VVSG inwoners op om afval correct aan te bieden. Tijdens de derde editie van de Week van de Afvalophaler & Recyclageparkwachter, die loopt van 19 tot 23 november, willen we hier dan ook extra aandacht aan besteden.  

Deksel dicht en handvat naar de straatkant

Uit cijfergegevens van IDM blijkt dat gemiddeld iets meer dan 9% van de containers niet op de juiste manier wordt aangeboden. Dat houdt in dat de containers niet met gesloten deksel worden buitengezet of niet met het handvat naar de straat worden gericht. Ook Papier en Karton wordt vaak niet correct aangeboden.


Het werd niet samengebonden of niet in een gesloten kartonnen doos buitengezet. Naast de kans op zwerfvuil zorgt dit ook voor een extra belasting voor de ophaler en verstoort het de vlotte ophaling aan huis of de doorstroming op het recyclagepark. 

Twijfel je hoe je afval moet aanbieden? Check dan onze website, waar alle regels goed uitgelegd staan of surf naar www.houhetnet.be

Toon je respect en kleef de sticker of geef een bedankingskaartjes  

Net als vorige jaren worden opnieuw stickervellen verspreid. Je vindt ze deze keer bij je lokale bakker of in het gemeentehuis. Of je kan er eentje aanvragen via communicatie@idm.be. Vergeet dan niet je naam en adres te vermelden.

Wil je de recyclageparkwachter eens extra in de bloemetjes zetten? Vul een complimentenkaartje in op één van onze recyclageparken en geef het hen persoonlijk af.

Heb je een sticker op je afvalbak gekleefd of heb je een leuke attentie voor onze ophalers of parkwachters? Mail het ons dan via communicatie@idm.be of post het onze Facebookpagina met #Houhetnet  P&K correct aanbieden Week Afvalophaler

Hoofdzetel: Zelebaan 42, 9160 Lokeren - T. 09 348 43 97 - info@idm.be - Privacyverklaring
Ophaaldienst: Moortelstraat 16, 9160 Lokeren - T. 09 298 21 10 - F. 09 337 07 28 - BE 0214.014.167